Beste bezoeker, gebruiker, vriend, relatie en/of sympathisant van Het Cultuurgebouw,

Al weer ruim een maand is Het Cultuurgebouw noodgedwongen dicht en zijn daarmee ook alle reguliere activiteiten en services voor onbepaalde tijd helaas niet beschikbaar. Dat betekent echter niet dat wij stilzitten. Wij zijn al tijden heel druk bezig om alle inwoners van Haarlemmermeer op alternatieve en innovatieve wijze aan een portie cultuur, ontspanning, kennis en ontwikkeling te helpen. Veel gebeurt inmiddels online, zowel ‘live’ als ‘on demand’, en zowel individueel als in groepsverband. De Bibliotheek, kunstencentrum Pier K, poppodium Duycker, Schouwburg De Meerse en Podium voor Architectuur hebben allemaal hun eigen pakket aan inspirerende mogelijkheden. Zie hieronder een greep uit het aanbod. Zoals je ziet, ook in deze extreme tijden staat Het Cultuurgebouw weer op vele manieren voor je klaar! Wij hopen dan ook dat je uitgebreid gebruik zult maken van onze vele nieuwe mogelijkheden.

Met vriendelijke groet, namens alle medewerkers van Het Cultuurgebouw,

Arjen Davidse
Directeur-bestuurder Het Cultuurgebouw
 
 
 
Galerie De Meerse
75 jaar vrijheid - Schiphol na de bevrijding
 
Het 100-jarig bestaan van Schiphol was aanleiding voor een fototentoonstelling met uniek, nog nooit vertoond beeldmateriaal van de luchthaven in de jaren 1933- 1955 in 2016 in Galerie De Meerse. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid zet de galerie de foto's van Schiphol na de bevrijding van deze expositie nu online. De tentoonstelling in 2016 schetste een tijdsbeeld van de ruimtelijke ontwikkeling van de luchthaven in de polder, de herbouw na de oorlog, de luchtvaartmaatschappijen, de architectuur, de werkzaamheden, de bedrijvigheid en de grote publieke belangstelling vastgelegd door de lens van Annemie en Helmuth Wolff uit het archief van Monica Kaltenschnee.
Lees meer  
 
 
 
De Meerse
Culturele kijktips van De Meerse voor thuis
 
Samen met programmeurs, artiesten en impresariaten werkt Schouwburg De Meerse er hard aan om voorstellingen zoveel mogelijk te verplaatsen naar een later moment. De Meerse sluit zich daarom aan bij de landelijke campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Tot die tijd vind je op de Facebookpagina van De Meerse diverse kijktips voor een ontspannen en culturele avond thuis.
Lees meer  
 
 
 
Poppodium Duycker
Online Bierproeven: Thirst Aid Kit #3
Za 2 mei 2020
 
Op zaterdag 2 mei organiseert poppodium Duycker om 20:00 uur de derde online bierproeverij via Instagram Live. Het derde pakket bestaat weer uit 6 heerlijke speciaal bieren die mensen gratis thuisbezorgd krijgen op vrijdag 1 mei. Op deze manier voorkomt het poppodium dat er bieren weggegooid moeten worden en behouden ze het contact met het vaste Duyckercafé publiek. Pakketten kunnen tot 30 april, middernacht, worden besteld.
Lees meer  
 
 
 
Dé JeugdTheaterschool Haarlemmermeer
Selectiedag van internationaal filmproject ‘Re-BOOT creates’
Zo 7 jun 2020
 
Talentvolle jongeren kunnen zich opgeven voor de selectiedag van ‘Re-BOOT creates’ van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer op zondag 7 juni aanstaande vanaf 12:00 uur in Het Cultuurgebouw. Re-BOOT creates is een internationaal samenwerkingsproject waarbij jongeren in zowel Hoofddorp als Atlanta gelijktijdig en online met elkaar in een creatieve maakplaats aan de slag gaan met het maken van een eigen film. Jongeren zijn in deze film de regisseur én de speler. Voorgaande jaren was het eindresultaat de theatervoorstelling Bootcamp, dit jaar vanwege de coronacrisis een film. Hiervoor zoekt Dé JeugdTheaterSchool jongeren die acteren, muziek maken en/of dansen.
Lees meer  
 
 
 
Podium voor Architectuur ONLINE
EN NU // Interviews
 
We hebben ons langzaam aangepast aan de nieuwe werkelijkheid in tijden van corona. Podium voor Architectuur benut deze weken om de kracht van Haarlemmermeer zichtbaar te maken. We laten in de rubriek ‘EN NU // Interviews’ de ervaringen van ondernemers, initiatiefnemers, bedrijven en ontwerpers in een stille regio zien. Wij spraken onder andere met Jonathan Karpathios (Pharos), Paul Bos (BoerBos), Dirk Molenaar (Landgoed Klein Vennep), Yourick Fokker (Raak ontwikkeling) en Ilse van Dijk (Grazende Zwaan).
Lees meer  
 
 
 
Podium voor Architectuur OFFLINE
OPROEP | Fotografie ‘Mind Your Step’. Fotografie van een dynamische regio in rust.
 
BUITEN

Het komt zelden voor dat onze dynamische luchtvaartregio zo’n verstild karakter heeft als nu. Een landschap met bedrijven, steden, dorpen en infrastructuur, maar zonder de gebruikelijke bewegingen. Podium voor Architectuur nodigt fotografen (van alle leeftijden, met alle type camera’s) uit om hun ervaringsbeeld (een foto van hun verstilde omgeving) in te zenden. Deze oproep doen we op het moment van een intelligente lockdown. Voor wie naar buiten gaat; voorzichtig en houd afstand.

BINNEN

Voor wie thuis of binnen blijft, hebben we een tweede fotografie opdracht: maak een foto vanuit het raam van de woonkamer. Een liggend beeld waarbij het gehele raam zichtbaar is en de camera recht vooruit gericht is. Buiten moet goed zichtbaar zijn, het gaat om het uitzicht.

Meer informatie  
 
 
 
De biliotheek
De Bibliotheek is online geopend!
 
De Bibliotheek is online gewoon open en biedt je vele mogelijkheden om als lid of niet-lid te lezen, luisteren en te laten voorlezen. Zo kun je bijvoorbeeld met de ThuisBieb-app genieten van 100 gratis e-books en biedt de LuisterBieb-app een breed assortiment aan luisterboeken voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er o.a. digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes beschikbaar.
Lees meer  
 
 
 
De bibliotheek
De AfhaalBieb
 
Liever met een ‘echt’ boek op de bank of in de zon van een verhaal genieten? De Bibliotheek Haarlemmermeer introduceert de AfhaalBieb! Met de AfhaalBieb bestel je boeken per e-mail en haal je ze af bij onze vestigingen Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande of Nieuw-Vennep.
Lees meer  
 
 
 
Pier k
Dagelijks nieuwe online lessen
 
Op de digitale lesomgeving muziekpier.pier-k.nl vind je online lessen en workshopvideo’s die zijn gemaakt door Pier K docenten om thuis lekker aan de slag te gaan met muziek, dans, musical of tekenen of schilderen. Dagelijks worden nieuwe filmpjes toegevoegd. De site is voor iedereen toegankelijk. Neem snel een kijkje en doe mee.
Lees meer  
 
 
 
Pier K
Pier K op 24creatief.nl
 
Net als veel andere kunstencentra in Noord-Holland draagt Pier K ook bij aan het platform 24creatief.nl, initiatief van OCK, Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie. Ook hier zijn allerlei online lessen en video’s te vinden. Dans, knutsel, speel of bouw mee.
Lees meer  
 
 
 
Benieuwd naar wat Het Cultuurgebouw nog meer doet? Bekijk het overzicht van onze online initiatieven!
Lees meer  
 
 
 
 
 
023 - 55 63 700  |  info@hetcultuurgebouw.nl
 
Facebook   Twitter   LinkedIn