Cookies

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Domein Talentontwikkeling

Het Cultuurgebouw heeft talentontwikkeling hoog in het vaandel staan. Wij willen je helpen om je talent te ontdekken, te ontplooien en te benutten en zo je toegevoegde waarde als mens te ontwikkelen. Wij geloven namelijk dat er niets fijner is dan je talent ontplooien en wij helpen je kiezen voor wat je het gelukkigst maakt.

Talent kan inspirerend werken op de ontwikkeling van iedereen: het heeft te maken met zelfverwerkelijking, je ei ergens in kwijt kunnen, verrijking en vooruitgang. Het ontwikkelen van je talenten kan aantoonbaar het geluksniveau verhogen, en Het Cultuurgebouw wil daar graag bij helpen. Dat doen we door je de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met je talent, je te begeleiden met behulp van talentprogramma’s en persoonlijk maatwerk en je talent desgewenst ook letterlijk een podium te bieden. Dankzij ons brede netwerk met vakonderwijs en professionals zijn wij tevens een schakel in het vervolg van je persoonlijke ontwikkeling.

Binnen het domein Talentontwikkeling worden verschillende projecten georganiseerd, waarvoor wij graag samenwerking zoeken met externe partners. Gezamenlijk kunnen wij onze ambities voor Haarlemmermeer waarmaken.

Bekijk hier een selectie van projecten die wij binnen dit domein uitvoeren:

 • Een eigen musical

  In de musicalproductiegroep van Pier K spelen, zingen en dansen 35 kinderen en jongeren tussen 8 en 21 jaar oud. Ze worden opgeleid op Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer van Pier K en hebben auditie gedaan om te bepalen of ze het inmiddels semi-professionele niveau van de groep hebben.

  Ieder jaar in september starten de repetities. De meeste kinderen ontwikkelen zich daarnaast in een musicalselectiegroep en krijgen extra individuele zanglessen. In juni of juli speelt de groep een grote show voor een publiek van tussen de 750 en 1000 bezoekers.

  Vooralsnog speelt de musicalproductiegroep altijd bestaande musicals. Om kinderen en jongeren met meer dan gemiddeld talent de kans te bieden zich op hun niveau te ontwikkelen, zou Pier K heel graag een musical spelen, die speciaal voor de musicalproductiegroep is geschreven en gecomponeerd. De speciaal geschreven muziek wordt dan live door een orkest of band gespeeld, in plaats van de begeleiding door een bandopname, zoals tot nu toe gebeurt. Het grote voordeel daarvan is, dat ook lokale muzikale talenten kunnen worden betrokken.

  De opleiding van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer kan zo een nog betere aansluiting vinden met de professionele vervolgopleidingen op het gebied van (musical)theater, en daarmee de doorstroom van Haarlemmermeerse talenten naar uiteindelijk misschien wel het landelijke toneel. Ook muzikale talenten krijgen die kans. Er wordt een groter publiek bereikt, wat ervoor zorgt dat er weer meer nieuwe aanwas van talenten is, die op hun beurt weer een kans krijgen zichzelf verder te ontwikkelen.

  Om de opdracht uit te kunnen schrijven voor het schrijven van een eigen musicalproductie, is een bedrag nodig van € 20.000,- excl BTW. Tevens zoeken wij nog een bedrag van € 7.500,- voor de uitvoering met een live orkest van regionale muzikale talenten. De musical heeft zijn wereldpremière in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp en wordt daar enkele malen uitgevoerd.

  De musicalproductiegroep wordt al ten dele gesteund door het Coöperatiefonds van de Rabobank. Wil jij als partner van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer ook helpen om de realisatie van een unieke, eigen musicalproductie mogelijk te maken? Neem dan vrijblijvend contact op via (023) 556 37 00 of  partnervan@hetcultuurgebouw.nl. Wie weet speelt de musicalproductiegroep volgend jaar dan ook wel een exclusieve voorstelling voor jouw bedrijf!

 • Duyckplank

  Duyckplank is het nieuwe concept van Duycker, waarbij lokaal talent gestimuleerd en geïnspireerd wordt zich verder te professionaliseren. Duyckplank wil de katalysator zijn van nieuw talent uit de regionale muziekscene. Elk jaar worden vijf startende muzikanten uit de regio Haarlemmermeer geselecteerd, die gedurende één jaar als ‘artist in residence’ worden begeleid. Zo worden zij aan het begin van hun startende muzikale loopbaan, ingewijd in alle facetten van de professionele muziekwereld. Duycker benut hiervoor haar eigen netwerk van lokale muzikanten, dat onderhouden en uitgebreid wordt door de vele externe samenwerkingen die wij actief opzoeken.

  Een beginnende artiest met ambitie heeft vaak weinig kennis over de muziekbranche. Hierdoor worden zij beperkt in hun groei, terwijl de potentie zeker aanwezig is. Zij kunnen ondersteuning en begeleiding gebruiken op verschillende vlakken: technisch professionaliseren, het werken aan albums en (live) optredens, het bereiken van publiek en het creëren van een fanbase, het opzetten van promotiecampagnes, en het genereren van media-aandacht.

  Een artist in residence krijgt een jaar lang het volgende geboden:

  • 10 uren coaching door een professional uit het muziekvak die wordt geselecteerd in samenspraak met de artiest, passend bij zijn muziekgenre en ontwikkelingswensen
  • Minimaal 3 masterclasses op maat door professionele muzikanten
  • Minimaal 5 optreedplekken in de regio Haarlemmermeer
  • Studiotijd om eigen werk op te nemen
  • Een promopakket, bestaande uit persfoto’s, promovideo, merchandise om professioneel aan de weg te kunnen timmeren tijdens en na Duyckplank.

  Duyckplank vervult hiermee een belangrijke spilfunctie in de talentontwikkeling van semi-professionele artiesten uit onze regio. Door Duyckplank artiesten vervolgens op wisselende locaties bij diverse evenementen te laten optreden (denk aan locaties zoals Papa’s Beach house, Olmenhorst, Jopenkerk, winkelcentrum Hoofddorp en diverse horeca gelegenheden) krijgt het geheel body en impact. Enerzijds zorgt Duyckplank voor een bepaalde kwaliteit aan artiesten door onder deze naam naar buiten te treden. Anderzijds zullen potentieel geïnteresseerde toekomstige residence artiesten zich gaan melden om ook een dergelijke kans te kunnen krijgen.

  Om Duyckplank tot een gedegen programma te maken voor de ontwikkeling van lokaal muziektalent, is jaarlijks een bedrag van € 2.300,- per artist in residence nodig. Ben jij de partner die lokale artiesten en muzikanten vooruit wil helpen op weg naar een professionele carrière? Dan gaan wij heel graag met je in gesprek. Neem vrijblijvend contact op voor afspraak via (023) 556 37 00 of  partnervan@hetcultuurgebouw.nl.