Bekijk onze laatste update over de Coronamaatregelen.

Het Cultuurgebouw en het coronavirus

De volgende maatregelen gelden in Het Cultuurgebouw en haar dependances

Gebouwen om 17:00 uur dicht

Al onze gebouwen sluiten om 17:00 uur.

Mondkapje en 1,5 meter afstand verplicht

In Het Cultuurgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht (13 jaar en ouder) en houd iedereen 1,5 meter afstand van elkaar. Als je zit en 1,5 meter afstand houdt, mag je het mondkapje afdoen.

Coronatoegangsbewijs

Voor sommige van onze activiteiten (dus niet alle) is het vertoon van een coronatoegangsbewijs door middel van de CoronaCheck-app verplicht. Omdat dit per activiteit verschilt, is het belangrijk dat je voorafgaand aan je bezoek aan Het Cultuurgebouw en haar dependances controleert of dit van toepassing is. Wij houden ons aan de maatregelen zoals ze zijn voorgeschreven door de overheid.

Snelle check: heb ik een CoronaCheck-app nodig of niet?

Geldig vertoon van de CoronaCheck-app i.c.m. een geldig legitimatiebewijs is verplicht bij bezoek aan voorstellingen, concerten, café, lezingen in De Meerse, filmvoorstellingen, voor publiek bij lessen, voor het volgen van lessen (vanaf 18 jaar), en bij repetities en presentaties.

Vertoon van de CoronaCheck-app is niet nodig bij het volgen van lessen (tot 18 jaar), bezoek aan de galerie, bezoek aan de bibliotheek, lezingen in de bibliotheek en bij studeer- en werkplekken. Bij uitzonderingen wordt het expliciet vermeld.

Horeca

Horeca is vanaf 17:00 uur dicht. Dit geldt ook voor onze horeca tijdens voorstellingen. Duyckercafé is momenteel gesloten.

 

Kijk op de website van de instellingen (zie hieronder) welke maatregelen relevant zijn voor jouw bezoek aan Het Cultuurgebouw.

Pier K:

Iedereen vanaf 10 jaar is verplicht een mondkapje te dragen. Om een les te volgen is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Dat geldt ook voor publiek bij lessen, repetities, presentaties en (film) voorstellingen en bij bezoek aan ons café. Houd de website van Pier K in de gaten voor meer informatie.

Bibliotheek Haarlemmermeer:

Alle vestigingen van de Bibliotheek Haarlemmermeer (Hoofddorp-centrale, Hoofddorp-Floriande, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg) zijn geopend. Je kunt in de Bibliotheek materialen lenen en inleveren. Ook de werk- en studeerplekken zijn weer geopend. Deze plekken kunnen online gereserveerd worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek.

Duycker en Duyckercafé:

Iedere bezoeker van Duycker heeft een geldige QR-code nodig (vanaf 13 jaar). Om een bezoek aan Duycker veilig en prettig te maken, ontvangen ticketkopers voor aanvang van het geplande event een servicemailing met daarin de geldende regels.

Door de op 26 november jl. aangekondigde maatregelen veranderen er helaas weer een aantal dingen bij Duycker. Kijk voor de meest recente informatie op de website van Duycker. Duyckercafé en de oefenstudio’s zijn momenteel gesloten.

De Meerse, Galerie De Meerse en Het Oude Raadhuis:

De Meerse, Galerie De Meerse en Het Oude Raadhuis zijn open voor voorstellingen en tentoonstellingen. Bezoekers van voorstellingen hebben een geldige QR-code nodig (vanaf 13 jaar). Kijk voor meer informatie op de website van De Meerse.

Podium voor Architectuur:
Podium voor Architectuur organiseert online en offline activiteiten. Kijk voor meer informatie en het programma op podiumarchitectuur.nl.

Informatie en Ticketsbalie:

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur

Zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur

 

Meer informatie over het coronavirus:
RIVM
Gemeente Haarlemmermeer