Over ons

Het Cultuurgebouw is een bijzonder complex van voorzieningen in Haarlemmermeer met prachtige culturele programma’s van De Meerse, Pier K, de Bibliotheek Haarlemmermeer, Poppodium Duycker, Podium voor Architectuur en Duyckercafé. Er is veel te beleven, te genieten en er valt heel veel te leren. Dat kan in vijf podiumzalen, een popcafé, diverse vergaderlocaties, een bibliotheek met lees-, leer- en werkplekken en talrijke dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s. Op andere locaties in de gemeente zijn er nog vier bibliotheken, een goed geoutilleerd centrum voor de kunsten in Nieuw-Vennep en het vestzaktheater Het Oude Raadhuis.

Het Cultuurgebouw is het Podium van Haarlemmermeer. Het Cultuurgebouw wil graag dat iedereen zich hier thuis voelt. Het Cultuurgebouw is er voor iedereen in Haarlemmermeer ter verrijking, ontmoeting en ontspanning. Naast de professionele programmering van voorstellingen, concerten, cursussen, tentoonstellingen, lezingen en evenementen, is het hele Cultuurgebouw beschikbaar voor amateurvoorstellingen, congressen, partijen en evenementen van amateurkunstverenigingen, dansscholen, serviceclubs, maatschappelijke instellingen en meer. Het hele Cultuurgebouw, waaronder de Passage, is beschikbaar voor deze organisaties om mooie evenementen neer te zetten. Deze organisaties kunnen de prachtige en goed geoutilleerde ruimtes daarvoor huren tegen aangepaste (culturele) tarieven.

Door middel van Google Street View kun je online door Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis wandelen. Bekijk de 360 graden foto’s van Het Cultuurgebouw en Het Oude Raadhuis.

Vertrouwenspersoon
Het Cultuurgebouw wil seksuele intimidatie, pesten, agressie, geweld en discriminatie voorkomen en bestrijden; in ons werkklimaat passen dit soort ontoelaatbare gedragingen niet. Bezoekers, docenten en ondersteunende medewerkers behoren elkaars grenzen te respecteren. Als dit niet zo is en iemand wordt toch lastiggevallen, dan kan er een onaangename situatie ontstaan.  In zo’n geval kan de vertrouwenspersoon van Het Cultuurgebouw uitkomst bieden. Hij/zij biedt een luisterend oor en heeft voldoende ervaring (en een specifieke opleiding) om zaken op hun juiste waarde te schatten. De vertrouwenspersoon van Het Cultuurgebouw, Machteld Spiekman, is rechtstreeks te bereiken via het telefoonnummer 023-5664815. Op sectorniveau is er een Meldpunt Ongewenst Gedrag. Dit meldpunt is te bereiken via 0800-0204204.