Orange the World

Orange the World: 25/11 – 10/12
Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. Van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Dag van de Rechten van de Mens) wordt Het Cultuurgebouw 16 dagen lang oranje verlicht. De kleur oranje staat symbool voor een hoopvolle toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. Met de wereldwijde Orange the World-campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Voor het zesde jaar op rij start deze campagne ook in Nederland op initiatief van vrouwenorganisaties UN Women Nederland, Zonta Nederland en Soroptimist International Nederland.

Ask for Angela

Naast het uitlichten van gebouwen is 25 november ook de start van de campagne ‘Ask for Angela’ Onderdeel van de actie is het veiliger maken van het uitgaansleven in Haarlem en omgeving. Daartoe wordt de horeca-campagne ‘Ask for Angela’ gestart. Mensen die lastig gevallen worden tijdens het uitgaan, kunnen met deze code bij de bar aangeven dat ze in gevaar zijn, (seksueel) geïntimideerd worden of zich in een ander soort ongemakkelijke situatie bevinden.  Door deze code kan bescherming in gang gezet worden.

Meer informatie kun je vinden op www.orangetheworld.nl