Pier K

Pier K is het centrum voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer. Dit bloeiende instituut voor Cultuuronderwijs organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen in alle kunstvakken en worden gegeven door professionele kunstenaars/docenten. Pier K organiseert tevens diverse activiteiten en dagbesteding voor kwetsbare doelgroepen; hiervoor werkt Pier K samen met verschillende maatschappelijke organisaties.

Pier K is begonnen als Muziekschool, in 1966 opgericht vanuit de gemeente onder de naam ‘Muziekschool Haarlemmermeer’. In de jaren tachtig kwam het Instituut voor Kunstzinnige Vorming (IKV) tot stand, de muziekschool werd hier onderdeel van. In de jaren 90 werd ook een dansafdeling toegevoegd en in 1992 gingen de diverse onderdelen over in De Meerse, Centrum voor Kunst en Cultuur op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Dat gebouw is inmiddels uitgegroeid tot Het Cultuurgebouw. In 2005 is gekozen voor de meer eigentijdse naam Pier K. In 2008 werd een tweede vestiging in Nieuw-Vennep geopend.

Vol overtuiging zorgt Pier K voor een breed en hoogwaardig aanbod in Cultuuronderwijs – ter ontdekking, ontplooiing, verbinding, uiting en plezier. Als culturele onderneming neemt Pier K verantwoordelijkheid voor Cultuuronderwijs in nauwe samenwerking met partners in het culturele, maatschappelijke en onderwijsveld zodat zoveel mogelijk inwoners van Haarlemmermeer in aanraking komen met en zich ontwikkelen in kunst en cultuur.

Pier K richt zich op Cultuuronderwijs in de vrije tijd en op school en heeft twee unieke locaties in Haarlemmermeer gevestigd in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Pier K Hoofddorp, gevestigd in Het Cultuurgebouw, beschikt naast een groot aantal ateliers, danszalen, muziekstudio’s en andere cursusruimtes over een prachtige Podiumzaal, een sfeervol Auditorium, een eigen geluidsstudio en diverse brainstorm- annex vergaderruimtes. Pier K Nieuw-Vennep beschikt net als de vestiging in Hoofddorp over diverse ateliers, muziekstudio’s, een danszaal, een theaterzaal en een Auditorium. Daarnaast is in Pier K Nieuw-Vennep een sfeervol café gevestigd (Pier Kafé).

Voor Cultuuronderwijs in de vrije tijd zorgen wij voor cursussen, workshops, projecten, exposities, voorstellingen en vele andere activiteiten in de disciplines muziek & zang, beeldende kunst, fotografie & media, dans, theater & musical, kijk op kunst en literatuur. Wij doen dit voor particulieren, culturele instellingen, amateurkunstverenigingen, sociaal maatschappelijke instellingen en bedrijven. Jaarlijks nemen bijna 10.000 mensen deel aan de projecten en cursussen van Pier K en bezoeken ruim 31.000 mensen onze evenementen, exposities en voorstellingen.

Voor Cultuuronderwijs op school ondersteunt het scholenteam basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer bij het geven van Cultuuronderwijs. Wij werken samen met 66 scholen voor primair onderwijs en zeven scholen voor voortgezet onderwijs. Jaarlijks nemen ruim 18.500 leerlingen op school deel aan projecten en lessen van Pier K.

Kijk voor meer informatie en het cursusaanbod op de website van Pier K.

Openingstijden Pier K Hoofddorp

Van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 22:30 uur en zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur. De informatiebalie is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 19:00 uur.

Openingstijden Pier K Nieuw-Vennep

Op maandag en dinsdag van 14:00 tot 22:30 uur, van woensdag t/m vrijdag van 9:00 tot 22:30 uur en op zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur. De informatiebalie is geopend op maandag en dinsdag van 14:00 tot 17:00 uur, op woensdag van 9:30 tot 17:00 uur en op donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.