Bibliotheek Haarlemmermeer

Bezoek één van de bibliotheekvestigingen in Haarlemmermeer; Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Spaarndam en Zwanenburg. Naast de fysieke en digitale collectie bieden we ook activiteiten en een ontmoetingsplek.

De collectie is opgedeeld in een aantal belevingswerelden die aansluiten bij de verschillende interesses van bezoekers, zoals ‘Romantisch’, ‘Spannend voor 12+’ en ‘Weten’. Iedere wereld heeft een eigen sfeer en kleur waardoor deze makkelijk te herkennen is. Op de vele displaymeubels worden daarnaast actuele en inspirerende thema’s gepresenteerd. De bibliotheek is daarmee een fantastische plek om te vertoeven. Samen met je kinderen, lekker boekjes lezen en dan naar huis met een hele stapel! En voor jezelf neem je een fijne roman of een spannende thriller mee. Maar wist je dat je er voor zo veel meer terecht kunt dan alleen boeken lenen?

Cursussen en activiteiten in de bibliotheek

Je kunt allerlei cursussen (voor jong en oud) volgen en leuke activiteiten bijwonen. Zo kun je terecht voor (literaire) lezingen van bekende auteurs, diverse computercursussen voor senioren en allerlei inloopspreekuren, zoals de maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Voor kinderen zijn er regelmatig leuke (voorlees)activiteiten en voorstellingen, bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen.

Werken en studeren

Ook kun je in alle in een ontspannen sfeer studeren, werken of overleggen. Er zijn verschillende soorten werkplekken, waar je alleen of in een groepje kunt werken. Er zijn computers, kopieer- en printfaciliteiten en overal is er gratis toegankelijke WIFI, waar je ook met je smartphone of je tablet van gebruik kunt maken.

Taalhuis

Het Taalhuis Haarlemmermeer is gevestigd in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, met taalpunten in Badhoevedorp en Nieuw-Vennep, en is bedoeld voor alle volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het is een plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Bezoekers kunnen gratis cursussen volgen en worden indien nodig doorverwezen naar andere instellingen. Er zijn boeken te vinden die helpen om Nederlands te leren, op elk niveau is er aanbod. Het Taalhuis is een samenwerking opgezet door de Gemeente Haarlemmermeer, het ROC van Amsterdam, het Nova College, Meerwaarde, Vluchtelingenwerk, het Spaarne Gasthuis en de Bibliotheek Haarlemmermeer, samen met vele professionals en vrijwilligers. Wij zijn er trots op dat wij het Taalhuis mogen huisvesten!

Educatie

Tenslotte heeft de Bibliotheek Haarlemmermeer een uitgebreid educatief aanbod van producten en diensten voor kinderdagverblijven en het primair- en voortgezet onderwijs. De Bibliotheek Haarlemmermeer zet hierbij in op het vergroten van het plezier in lezen, informatie-educatie, mediawijsheid en cultuureducatie. Het aanbod van de bibliotheek is zowel gericht op de kinderen als op beroepskrachten en ouders.

 

Kortom; de Bibliotheek Haarlemmermeer is er voor jouw persoonlijke ontwikkeling: de Bibliotheek maakt je rijker! Kijk op de website van de Bibliotheek Haarlemmermeer voor het gehele aanbod.