Bekijk onze laatste update over de Coronamaatregelen.

Ons actuele aanbod bij Het Cultuurgebouw

Ook in tijden van de coronacrisis zijn verbinding, ontspanning en cultuur belangrijk. Wij zijn daarom enorm verheugd te melden dat Het Cultuurgebouw en een aantal dependances gedeeltelijk of met een aangepast programma weer open zijn voor bezoekers, publiek en cursisten! Bekijk daarom ook onze laatste update over de coronamaatregelen. Daarnaast zijn wij vanuit Het Cultuurgebouw, De Meerse, Pier K, Duycker, Bibliotheek Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur volop online bezig  om ook nog steeds cultuur naar jou toe te brengen! Hieronder een overzicht van het actuele aanbod.

Speciale zomerprogrammering bij De Meerse

Half juni start Schouwburg De Meerse met een speciale zomerprogrammering: De Meerse; Zomer Specials. In de Kleine Zaal is een intieme zomersetting gecreëerd. Dit maakt het bijwonen van een voorstelling exclusief en speciaal. De voorstellingen staan los van de reguliere programmering en de inkomsten komen geheel ten goede aan de artiest.

Bekijk de Zomer Specials van De Meerse

Fototentoonstelling Galerie De Meerse online

75 jaar vrijheid – Schiphol na de bevrijding. Het 100-jarig bestaan van Schiphol was aanleiding voor een fototentoonstelling met uniek, nog nooit vertoond beeldmateriaal van de luchthaven in de jaren 1933- 1955 in 2016 in Galerie De Meerse. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid zet de galerie de foto’s van Schiphol na de bevrijding van deze expositie nu online. De tentoonstelling in 2016 schetste een tijdsbeeld van de ruimtelijke ontwikkeling van de luchthaven in de polder, de herbouw na de oorlog, de luchtvaartmaatschappijen, de architectuur, de werkzaamheden, de bedrijvigheid en de grote publieke belangstelling vastgelegd door de lens van Annemie en Helmuth Wolff uit het archief van Monica Kaltenschnee.

Bekijk de expositie online

Nieuw cursusaanbod van Pier K

Nu Pier K Hoofddorp en Pier K Nieuw-Vennep weer gedeeltelijk open zijn voor de cursisten die individueel muziek- of zanglessen volgen, staat ook het cursusaanbod voor het nieuwe seizoen 2020-2021 online! Wanneer je je inschrijft voor 31 juli 2021 ontvang je de zomerkorting van 5%.

Bekijk het nieuwe cursusaanbod van Pier K

Ook Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep aan het Harmonieplein gaat voorzichtig weer van het slot. Wekelijks worden er weer films gedraaid! (Tijdens de zomervakantie worden geen films gedraaid.) Een kaartje kost € 5,-. Een drankje drinken is helaas nog niet mogelijk en het Pier Kafé blijft voorlopig nog gesloten.  De gebouwen zijn volgens het verplichte protocol van de sector cultuureducatie en -participatie veilig ingericht. Ook hier gelden uiteraard de coronamaatregelen en worden niet meer dan 30 personen toegelaten in de zaal.

Bestel online kaarten voor Filmhuis Pier K

Het platform muziekpier.pier-k.nl met leuke workshop-video’s blijft voorlopig nog voor iedereen gratis toegankelijk. Deze workshopvideo’s zijn gemaakt door Pier K docenten om thuis lekker aan de slag te gaan met muziek, dans, musical, tekenen of schilderen.

Ontdek de online workshopvideo’s van Pier K

 

Alternatief zomerprogramma bij Duycker

In juni programmeert Duycker een drietal avonden onder de noemer Liefde voor Muziek. Duycker wil hiermee aandacht schenken aan de landelijke campagne Liefde voor Muziek. Een alternatief zomerprogramma voor de maanden juli en augustus is in ontwikkeling. Hou de website Duycker.nl in de gaten voor de actuele events, data en ticketlinks.

Bekijk het zomerprogramma van Duycker

Via Facebook en Instagram blijf je nog steeds op de hoogte van wat er zich achter gesloten deuren afspeelt bij Duycker. Artiestenweetjes, bierproeverijen in het Duyckercafé, onderhoudsklussen, lokale talenten en andere (muzikale) alternatieven.

Volg Duycker via Facebookof Instagram

 

Digitaal doorlezen bij de Online Bibliotheek of met de gratis VakantieBieb app

Bij de meeste vestigingen van de Bibliotheek kun je weer veilig terecht voor het lenen en terugbrengen van je boeken. Op de website van de bieb vind je alle informatie over de geopende vestigingen en openingstijden.

Gelukkig zijn er ook nog steeds heel veel leuke online activiteiten en mogelijkheden. Als lid van de Bibliotheek kun je digitaal doorlezen via de Online Bibliotheek met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Nog geen lid? Voor €4,50 per maand heb je al een maandabonnement!

Naar de Online Bibliotheek

Vanaf 1 juli kun je gebruik maken van de VakantieBieb app met tientallen e-books voor jong en oud! Nu ook met luisterboeken. Binnen enkele weken maakt de Bibliotheek Haarlemmermeer de titellijst voor deze editie van VakantieBieb bekend!”

Ontdek de VakantieBieb

Wil je eens een luisterboek proberen? Download dan de LuisterBieb-app met meer dan 4.000 luisterboeken voor alle leeftijden. Er is tijdelijk een gratis reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Download de gratis LuisterBieb-App

Moeite met het kiezen van een goed boek? Op de Facebookpagina van De Bibliotheek Haarlemmermeer geven medewerkers uit de bibliotheekvestigingen online boekentips.

Op de website van De Bibliotheek Haarlemmermeer vind je nog meer online lees- en luistertips tips voor jong en oud. En speciaal voor kinderen van 2 t/m 6 jaar speelt de Verhalenjuf online voorstellingen.

Meer online lees- en luistertips

 

Actuele projecten bij Podium voor Architectuur

Het Podium voor Architectuur werkt aan individuele activiteiten die met gepaste afstand of online kunnen plaatsvinden. Zo roept het Podium alle fotografen op om unieke beelden in te zenden van de overgangsfase van een dynamische regio in rust naar open-up voor het project Fotografie ‘Open Up’.

Daarnaast wordt gewerkt aan het ontwikkelen van tutorials, online cases, online exposities en podcasts. Het Podium voor Architectuur is hiervoor op zoek naar bouwers voor het project Erfgoed in Miniatuur. Je kunt thuis werken aan een prijsvraag met een expositie in het najaar. Het inzenden van foto’s kan vanaf nu.

Actuele projecten bij Podium voor Architectuur