Bekijk onze laatste update over de Corona maatregelen.

Online aanbod en culturele initiatieven bij Het Cultuurgebouw

Ook in tijden van de coronacrisis zijn verbinding, ontspanning en cultuur belangrijk. Daarom zijn wij vanuit Het Cultuurgebouw, De Meerse, Pier K, Duycker, Bibliotheek Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur volop bezig met creatieve ideeën en culturele initiatieven online om cultuur naar jou toe te brengen! 

Culturele kijktips van De Meerse voor thuis

Samen met programmeurs, artiesten en impresariaten werkt Schouwburg De Meerse er hard aan om voorstellingen zoveel mogelijk te verplaatsen naar een later moment. De Meerse sluit zich daarom aan bij de landelijke campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Tot die tijd vind je op de Facebookpagina van De Meerse diverse kijktips voor een ontspannen en culturele avond thuis.

Kijktips van De Meerse

Fototentoonstelling Galerie De Meerse online

75 jaar vrijheid – Schiphol na de bevrijding. Het 100-jarig bestaan van Schiphol was aanleiding voor een fototentoonstelling met uniek, nog nooit vertoond beeldmateriaal van de luchthaven in de jaren 1933- 1955 in 2016 in Galerie De Meerse. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid zet de galerie de foto’s van Schiphol na de bevrijding van deze expositie nu online. De tentoonstelling in 2016 schetste een tijdsbeeld van de ruimtelijke ontwikkeling van de luchthaven in de polder, de herbouw na de oorlog, de luchtvaartmaatschappijen, de architectuur, de werkzaamheden, de bedrijvigheid en de grote publieke belangstelling vastgelegd door de lens van Annemie en Helmuth Wolff uit het archief van Monica Kaltenschnee.

Bekijk de expositie online

Creatieve online lessen en workshopvideo’s bij Pier K

Pier K werkt hard aan allerlei vormen van digitaal lesgeven. Veel individuele muzieklessen worden gegeven via Skype, Facetime of WhatsApp. Op de digitale lesomgeving muziekpier.pier-k.nl vind je online lessen en workshopvideo’s die zijn gemaakt door Pier K docenten om thuis lekker aan de slag te gaan met muziek, dans, musical, tekenen of schilderen. Nog steeds worden dagelijks nieuwe filmpjes toegevoegd. Net als veel andere kunstencentra in Noord-Holland, draagt Pier K ook bij aan het platform 24creatief.nl, een initiatief van OCK, Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie.

Online lessen van Pier K

Artiesten weetjes, lokale talenten en (muzikale) alternatieven bij Duycker

Samen met programmeurs, artiesten en boekingskantoren is poppodium Duycker hard aan het werk om voorstellingen zoveel mogelijk te verplaatsen. Duycker sluit zich aan bij de landelijke campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Via Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van wat er zich achter gesloten deuren afspeelt. Artiestenweetjes, bierproeverijen in het Duyckercafé, onderhoudsklussen, lokale talenten en andere (muzikale) alternatieven.

Volg Duycker via Facebook of Instagram

Digitaal doorlezen bij de Online Bibliotheek of met de gratis ThuisBieb-App

Ook de Bibliotheek biedt nu steeds meer mogelijkheden online. Als lid van de Bibliotheek kun je digitaal doorlezen via de Online Bibliotheek met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Nog geen lid? Voor €4,50 per maand heb je een speciaal online #ikleesthuis abonnement.

Naar de Online Bibliotheek

Maar ook als je geen lid bent, hoef je met de ThuisBieb voor een goed verhaal de deur niet uit. Download de ThuisBieb-App in de App Store of op Google Play en geniet van 100 gratis e-books.

Download de gratis ThuisBieb-App

Wil je eens een luisterboek proberen? Download dan de LuisterBieb-app met meer dan 4.000 luisterboeken voor alle leeftijden. Er is tijdelijk een gratis reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Download de gratis LuisterBieb-App

Liever met een ‘echt’ boek op de bank of in de zon van een verhaal genieten? Dan kun je via de AfhaalBieb per e-mail boeken bestellen en afhalen bij onze vestigingen Hoofddorp-Centrale, Hoofddorp-Floriande of Nieuw-Vennep.

Bestel boeken bij de AfhaalBieb

Moeite met het kiezen van een goed boek? Op de Facebookpagina van De Bibliotheek Haarlemmermeer geven medewerkers uit de bibliotheekvestigingen online boekentips.

Op de website van De Bibliotheek Haarlemmermeer vind je nog meer online lees- en luistertips tips voor jong en oud. En speciaal voor kinderen van 2 t/m 6 jaar speelt de Verhalenjuf online voorstellingen.

Meer online lees- en luistertips

Deelnemen aan online projecten bij Podium voor Architectuur

Het Podium voor Architectuur werkt aan individuele activiteiten die met gepaste afstand kunnen plaatsvinden. Zo roept het Podium alle fotografen op om unieke beelden in te zenden van een dynamische regio in rust voor het project Mind Your Step.

Daarnaast wordt gewerkt aan het ontwikkelen van tutorials, online cases, online exposities en podcasts. Het Podium voor Architectuur is hiervoor op zoek naar bouwers voor het project Erfgoed in Miniatuur. Je kunt thuis werken aan een prijsvraag met een expositie in het najaar. Het inzenden van foto’s kan vanaf nu.

Online projecten bij Podium voor Architectuur