Abba - Route 65 Scandinavië - Het Cultuurgebouw Hoofddorp

Route 65 Scandinavië

Ontdek het veelzijdige Scandinavië bij Route 65.  Route 65 is een seniorenprogramma in Het Cultuurgebouw met lezingen, workshops, films en voorstellingen.

In iedere editie staat een land centraal. Eerdere edities stonden al geheel in het teken van Frankrijk, Duitsland, USA, Italië, Indonesië en Engeland. Deze achtste editie zal het programma samengesteld worden aan de hand van het thema Scandinavië. De kaartverkoop is gestart op maandag 4 februari zowel via deze website (klik op de button rechtsboven) als bij de Informatie en Tickets balie in de passage van Het Cultuurgebouw. Daar kunt u ook een papieren programmaboekje vinden en meenemen.

Scandinavië bestaat uit drie landen: Denemarken, Noorwegen en Zweden. Hoewel Finland en Lapland er soms ook bij worden gerekend. Het zijn allemaal landen die bekend staan om hun prachtige natuur en donkere winters, het Noorderlicht, maar ook de prachtige en rijke kunst en cultuur. Denk aan schrijvers als Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren (Pippi Langkous), Henning Mankell, Stine Jensen en Jo Nesbø. Popbands, waarbij natuurlijk ABBA de meest bekende is. Interieur en meubels van Ikea, Arto en Arne Jacobsen. En niet te vergeten het wereldberoemde schilderij ‘De Schreeuw’ van kunstenaar Edvard Munch. Scandinavië is steeds meer een hippe bestemming en nu eenvoudig te bezoeken ‘om de hoek’ in uw eigen Haarlemmermeer.

In de spotlight

Donderdag 4 april, 14:00 – 16:00 uur
Lezing – Het succes van de Scandinavische thriller door René Appel

Wat maakt de Scandinavische thriller zo populair? Het Zweedse schrijversechtpaar Sjöwall en Wahlöö verwierf in de jaren ’60 en ‘70 grote roem met een reeks van 10 maatschappijkritische misdaadromans. In hun voetsporen traden bestsellerauteurs als Henning Mankell, Stieg Larsson, Jo Nesbø en nog vele anderen. Wat is het geheim van de Scandinavische misdaadroman? Met die vraag gaat René Appel deze middag met ons in discussie. René Appel geldt als de ‘Godfather’ van de Nederlandse psychologische thriller. Zijn werk werd talloze malen genomineerd voor de Gouden Strop die hij tweemaal won. Het wordt spannend.

Podiumzaal Pier K Hoofddorp. Toegang €12,50. Bestel hier

Namens het hele routeteam een god tur en bra resa gewenst!
Klik op de afbeelding hierboven om het bladerbare programmaboekje te bekijken.