Route 65 Leeuwarden

Met Route 65 naar Leeuwarden en Escher

Dit jaar is Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa met een programma met honderden projecten en ideeën waarmee ze ons laten dromen en verbeelden, troosten, wakker schudden en iets in gang zetten. Cultuur is belangrijk, want het brengt mensen samen. Dit is ook een van de doelstellingen van Route 65. Daarom gaan we op donderdag 12 juli op reis naar Leeuwarden. In de comfortabele bus van vereniging Groengrijs.

Programma

08:45 uur – Vertrek vanaf Het Cultuurgebouw, verzamelen bij de ingang van Poppodium Duycker, zijde parkeergarage.
10:15/10:30  uur – Koffiestop in het gloednieuwe Afsluitdijk Wadden Center met prachtig uitzicht over het IJsselmeer.
12:00/12:30  uur – Aankomst bij het Fries museum voor een bezoek aan de adembenemende tentoonstelling waarin we de ontwikkeling van Escher volgen van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. We lopen rond op eigen tempo met een audiotour met persoonlijk commentaar van Escher door Pierre Bokma en we kunnen zo lang blijven als we willen.
Tot 16:30 uur –  Tijd voor jezelf, om het museum verder te bekijken, te gaan lunchen, de fontein met de twee metersgrote kinderhoofden in het vernieuwde stationsgebied te bewonderen, een boottochtje te maken door de grachten of gewoon door de stad te dwalen.
16:30 uur – Vertrek vanaf de plaats waar de bus je heeft afgezet.
18:30 uur – Aankomst bij Het Cultuurgebouw.

Kaartje kopen

De prijs voor deze hele dag is €22,50 inclusief busreis, koffie met gebak en de audiotour in het Fries Museum. De prijs is exclusief de toegang tot het museum, want deze kan namelijk per persoon verschillen. Bekijk hieronder de verschillende toegangsprijzen.

Toegangsprijzen Fries museum 

1. De standaardtoegangsprijs is €18, – en een groepsprijs (vanaf 10 personen) €15,50 
2. Museumkaart toeslag €5,-
3. Vereniging Rembrandt, Veteranenpas, BankGiro Loterij VIP-kaart: gratis
4. 50% korting voor ING klanten op de standaardtoegangsprijs van €18, – en maximaal twee tickets per betaalpas. ING Betaalpas meenemen.

Voor een snelle en soepele entree zullen we in de bus inventariseren wie wel/niet een museumkaart heeft of een VIP kaart of ING betaalpas. Neem de betreffende passen mee en gepast contant geld.

Informatie over Leeuwarden

Bekijk de website van Friesland voor alle informatie over Leeuwarden-Fryslân, de culturele hoofdstad.