Cookies

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt
Route 65 Indonesië Het Cultuurgebouw

Route 65 Indonesië

Route 65 is een compleet en afwisselend seniorenprogramma met lezingen, films, workshops, voorstellingen en muzikale ontmoetingen rondom een landenthema. In november 2017 staat Indonesië centraal. Frankrijk, Duitsland, de USA en Italië gingen al voor.

Kaarten zijn online te bestellen door rechtsboven op deze pagina op ‘koop tickets’ te klikken, maar je kunt ook kaarten bestellen bij het Klant Contact Centrum in Het Cultuurgebouw of telefonisch via 023 – 55 63 700.

Bekijk het programma van Route 65 Indonesië door op onderstaande afbeelding te klikken.

Route 65 Indonesie - Programmaboekje

Ontvang je het programmaboekje graag thuis? Stuur dan je naam en adresgegevens naar info@hetcultuurgebouw.nl.

Tot onze grote spijt blijkt het niet mogelijk de geplande films te verkrijgen. Te weten:

– Paradise Road op woensdag 15 november 14:00 uur
– The Year of the living Dangerously op woensdag 29 november 14:00 uur

Daardoor komen beiden helaas te vervallen. Gelukkig is het ons gelukt om twee andere toepasselijke films binnen het thema Indonesië te programmeren. En ik hoop dat u ze met net zoveel interesse wilt komen bekijken. Reeds gekochte kaartjes blijven geldig voor de geplande dag. Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw.

Op woensdag 15 november om 14:00 uur draaien we de onderhoudende Nederlandse familiefilm ‘Ver van familie’ uit 2008.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marion Bloem en vertelt over de in New York wonende jonge vrouw Barbie König (Terence Schreurs) die zoekend is naar zichzelf na de dood van haar stiefmoeder. Ze laat alles in Amerika achter om haar ernstig zieke oma (een verrassend goed acteerdebuut door Anneke Grönloh) in Nederland terug te zien. Maar zit de Indische familie in Nederland te wachten op dit onverwachte familiebezoek uit Amerika? Naast het feit dat oma op sterven ligt, hebben de tantes geen behoefte aan de vergeten tragedies, familiegeheimen en -taboes uit het verleden, die door Barbie’s komst ongetwijfeld opgerakeld zullen worden. Barbie, op haar beurt, loopt te tobben met haar eigen geheim en wordt geconfronteerd met het dramatische verleden van haar echte ouders. ‘I feel fine without luggage‘, zegt Barbie als zij haar koffer op een rondvaartboot achterlaat. Indische families slepen heel wat bagage met zich mee: de Japanse bezetting, de Indonesische revolutie, de repatriëring naar Nederland, de kille ontvangst en het stilzwijgend opgaan in de Nederlandse samenleving. Indische Nederlanders zouden een schoolvoorbeeld zijn van assimilatie en integratie. Ver van familie gaat niet over hun geschiedenis. Het is een familiefilm over Indo’s (géén Indonesiërs) die in Nederland een nieuw leven hebben opgebouwd, maar zich nooit hebben losgemaakt van hun verleden.

Bekijk de trailer van Ver van Familie.

Op woensdag 29 november om 14:00 uur draaien we de intrigerende film ‘Stand van de Sterren’.
Met zijn adembenemende camerawerk brengt filmmaker Leonard Retel Helmrich ons heel dicht bij de Indonesische samenleving. Leonard Retel Helmrich volgde gedurende 12 jaren één en dezelfde Indonesische familie (Sjamsudin) uit de sloppenwijken van Jakarta, wat heeft geresulteerd in het drieluik Stand van de zon, Stand van de maan en Stand van de sterren. Alle delen zijn op zich zelf staande films die elk afzonderlijk een eigen verhaal vertellen. Net als in de voorgaande twee delen laat de maker ons in Stand van de sterren de onderliggende patronen van het leven in Indonesië zien. Dit brengt hij zowel letterlijk als symbolisch in beeld. Het Indonesische gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin je de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesië terugvindt: corruptie, conflicten tussen religies, gokverslaving, de generatiekloof en het groeiende verschil tussen arm en rijk. Grootmoeder Rumidjah, een belijdend christen, is vanuit het drukke Jakarta bij haar vriendin Tumisah op het platteland gaan wonen. Haar tot moslim bekeerde zoon Bakti heeft de zorg over haar kleinkind Tari op zich genomen. Omdat het opvoeden van zijn nichtje Tari hem zwaar valt, haalt Bakti zijn moeder terug naar de stad. Tari groeit op in een tijd waarin de jeugd heel open is geworden en ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Door haar gedrag komt zij regelmatig in conflict met de oudere generaties. Vanwege de problemen die de familie met Tari ondervindt, besluit de oude vrouw in de stad te blijven totdat Tari klaar is met haar middelbare school en aan een universiteit kan gaan studeren. De hele familie ziet in de pientere Tari de enige mogelijkheid om hun eigen status te verhogen en ooit de sloppenwijk van Jakarta te kunnen ontvluchten. Maar dit zorgt ook voor grote spanningen binnen de familie. Bakti verdient met zijn baan als wijkhoofd niet genoeg, waardoor hij als extra bijverdienste vechtvissen traint om mee te gokken. Terwijl de hele familie er alles aan doet om het collegegeld voor Tari’s studie bijeen te sprokkelen, besteedt Tari haar tijd en geld liever aan haar vriendinnen en het nachtleven van Jakarta. Zij komt via haar klasgenoten van de middelbare school in aanraking met het nieuwe rijke Indonesië, dat mijlenver af staat van haar leven in de sloppenwijk.

Bekijk de trailer van Stand van de Sterren.

In maart 2018 heeft Route 65 het thema: Engeland.