Bekijk onze laatste update over de Coronamaatregelen.
Route 65 Engeland - Het Cultuurgebouw, Hoofddorp

Route 65 Engeland

Route 65 is een compleet en afwisselend seniorenprogramma met lezingen, films, workshops, voorstellingen en muzikale ontmoetingen rondom een landenthema. In maart staat Engeland centraal. Frankrijk, Duitsland, de USA, Italië en Indonesië gingen al voor.

Je kunt online kaarten bestellen door op ‘koop tickets’ rechtsboven aan deze pagina te klikken of kom naar het Klant Contact Centrum om kaarten aan de balie te kopen.

Het programma

Bekijk het programmaboekje voor Route 65 Engeland online! Ontvang je het programmaboekje liever thuis? Stuur dan een e-mail met jouw naam en adresgegevens naar: info@hetcultuurgebouw.nl.

Slotbijeenkomst

Zaterdagmiddagconcert in Engelse stijl bij Pier K Nieuw-Vennep

In het kader van de afsluiting van de Route 65 Engeland maand speelt het Pier K Schiphol Talentorkest onder leiding van dirigent Erik Waerts op zaterdag 7 april om 12 uur in Pier K Nieuw-Vennep aan het Harmonieplein 2. De toegangsprijs is €15,00 inclusief een drankje en een hapje. Bestel kaarten voor de Slotbijeenkomst!

Zoals bekend houden de Engelsen er een bijzondere muzikale traditie op na. Elk jaar wordt onder de titel The Proms een programma met klassieke- en popmuziek gepresenteerd. Het publiek is dan feestelijk gekleed, er  hangen vlaggen, men zingt, klapt en juicht mee. Route 65 Engeland heeft een eigen kleinere variant gemaakt. Wat kun je deze middag verwachten? Een afwisselend programma van klassiek en pop, uiteraard met het prachtige lied Land of Hope & Glory,  het Ave Maria van Caccini, We’ll Meet Again van Vera Lynn en muziek van de Beatles. Maar ook klassieke werken en  dat alles uitgevoerd door het orkest van Pier K, diverse solisten waaronder zanger Dennis Kivit.

Het Schiphol Talentorkest onder leiding van dirigent Erik Waerts bestaat uit muziekleerlingen van Pier K in de leeftijd van 12-19 jaar, die meer willen en meer kunnen! De orkestleden volgen gedurende het hele jaar een eigen programma. Zo krijgen zij behalve meer lestijd, ook verschillende workshops aangeboden, zoals theater, zang en Alexandertechniek. In februari was het orkest op een mooie locatie in Lage Vuursche om daar een heel weekend te repeteren. In mei 2018 neemt het orkest deel aan het 13e Europese Jeugdorkestenfestival.