Peuterfestival Het Cultuurgebouw

Peuterfestival 2017

Dit jaar wordt het Peuterfestival voor de zevende keer georganiseerd! Dit bruisende evenement speciaal voor twee tot vierjarigen is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer. Het wordt een ontspannen en gezellig weekend voor jong en oud waarin cultuur voorop staat. Want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Het Peuterfestival vindt plaats in Het Cultuurgebouw op 27 en 28 januari. Ga samen met je (klein)kind naar vrolijke voorstellingen of doe mee met leuke workshops. In de Passage van Het Cultuurgebouw kunnen de kinderen binnen ‘buiten’ spelen! Er is eten en drinken, je kunt dieren kleuren, naar een poppentheater, een ballon pimpen en op zondag kun je je ook laten schminken.

Let op: het is niet gewenst om baby’s mee naar de voorstellingen te nemen, op zaterdag is er professionele babyopvang door Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer in Het Cultuurgebouw tijdens het Peuterfestival.

Voorstellingen

Fien & Teun – Feest op de boerderij

Za 27 januari | 14:00 + 16:00 uur | €16,50 €12,50 | vanaf 2 jr. | Grote Zaal De Meerse
Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids en nu dus ook in het theater met hun eigen, oer-Hollandse familievoorstelling. In deze muzikale voorstelling beleven Fien & Teun allerlei avonturen op de boerderij, samen met Sita Vermeulen en hun boerderijvriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe en Pim de hond.

Fiep Fiep vogeltje 

Za 27 januari | 10:00 + 11:15 uur | € 11,- | vanaf 2 jr. | Kleine Zaal De Meerse
Fiep houdt van tekenen en van vogels. Slimme vogels, vreemde vogels, vroege vogels, vrije vogels, het maakt niet uit. Plots is er nog maar één vogeltje.  Fiep raakt in paniek. Een wereld zonder vogeltjes? Dat gaat dus niet gebeuren. Samen met Fiep Fiep vogeltje gaat ze stoer op pad en komt van alles tegen. Een avontuur in alle kleuren. Zonder praatjes, muzikaal, door weer en wind en regen. Fiep Fiep vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht. Vlieg jij met ons mee?

In het Wild

Zo 28 januari | 11:00 + 14:00 uur | € 10,- | vanaf 2 jr. | Grote Zaal Duycker
Een muziektheater voorstelling over dieren voor klein en groot.  Een vrolijke muzikale safari voor peuters en kleuters dwars door de rimboe en over de savanne waar dieren de baas zijn. Maya gaat op reis naar Afrika om meer te leren over de dieren die daar wonen. Maar wat is het een troep daar in de natuur. Mensen laten al hun rommel maar slingeren. Gelukkig wonen daar ook steggelmannetjes. Zij laten zien dat je met al die rommel ook muziek en mooie dingen kunt maken. Met betoverende wereldse muziek en aanstekelijke dierenliedjes.

Het Muizenhuis [UITVERKOCHT]

Zo 28 januari | 10:30 + 13:30 uur | € 11,- | vanaf 3 jr. | Kleine Zaal De Meerse

Nijntje op de fiets [UITVERKOCHT]

Zo 28 januari | 10:00 + 11:15 uur | €9,- | vanaf 2 jr. | Podiumzaal Pier K Hoofddorp

 

 

Workshops

Op beide dagen van het Peuterfestival kunnen kinderen meedoen met allerlei workshops. Een kaartje kost €3,- en biedt toegang voor één kind en één begeleider.  Kaarten voor de workshops zijn te reserveren door rechtsboven op ‘koop tickets’ te klikken. Bekijk de tijden en locaties van de workshops door op de afbeelding van het schema te klikken.

Peuterfestival 2018 - Het Cultuurgebouw, Hoofddorp

De volgende workshops staan op het programma:

Peuterdans (tot 4 jaar)

Samen met pappa of mamma of opa of oma heerlijk samen dansen op vrolijke muziek en nieuwe bewegingen ontdekken die aansluiten bij de ontwikkeling van een peuter. Stimuleer zo de motoriek en fantasie van je kind. Het plezier staat voorop.

Muziek op schoot (tot 4  jaar)

Een kennismakingsworkshop  waarin we samen vertrouwde liedjes zingen, nieuwe liedjes leren en muzikale spelletjes doen die passen in het dagelijkse leven van je kind. Weinig op schoot maar wel dicht bij pappa mamma of opa of oma.

Kleuterdans (4 en 5 jaar)

Kom je met ons dansen in deze kennismakingsworkshop? Met liedjes en verhaaltjes zorgen we voor de nodige lichaamsbeweging voor je kind. We gaan dansen, springen en huppelen!  Op een ontspannen en speelse manier leren de kleintjes hun creativiteit en beweeglijkheid van hun lijf te ontdekken.

Mini Stars (4 en 5 jaar)

Sta jij de hele dag te zingen? Begin je al te dansen als je de eerste tonen hoort? Bij mini stars gaan we dat allemaal doen. Met bekende musical liedjes, dansen en zingen we erop los.

Kleutertheater (4 en 5 jaar)

Kom je ook naar deze speelse theaterles ?Wil je weten hoe een prins loopt? Hoe danst een prinses? Hoe beweegt een spook? Hoe zingen circusdirecteuren? Bij kleutertheater ga je hiermee  je hiermee aan de slag.

Kleuterkoor (4 en 5 jaar)

Hou jij ook zoveel van zingen? Kom dan kennismaken in deze workshop bij Pier K, want samen zingen is toch veel leuker dan in je eentje?

Peuter/ Kleuterkunst (3 en 4 jaar)

Vlekken, krassen, kleuren en vormen… In speelse combinaties dragen ze stuk voor stuk bij aan de ontwikkeling van het waarnemen en motoriek van kleuters. Muziek, liedjes en verhalen ondersteunen het tekenen en schilderen. Wat we precies gaan doen blijft een verassing!

Kaarten voor de voorstellingen en workshops zijn te reserveren door rechtsboven op ‘koop tickets’ te klikken.

Tip: Kleine Pier

Wil je met je kleintje een cursus volgen? Kijk dan eens naar Kleine Pier van Pier K!