Peuterfestival Het Cultuurgebouw Hoofddorp, Haarlemmermeer

Peuterfestival 2019 – GEWEEST

Het Peuterfestival wordt al voor de achtste keer georganiseerd! Dit bruisende evenement speciaal voor kinderen tot 4 jaar is inmiddels een begrip in Haarlemmermeer. Het wordt een ontspannen en gezellig weekend voor jong en oud waarin cultuur voorop staat. Want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Het hele weekend zijn alle peuters samen met papa, mama, opa, oma of de oppas welkom in Het Cultuurgebouw. De mooiste theater-, dans- muziek- en muziektheatervoorstellingen staan op het programma. Daarnaast is er nog veel meer ontdekken en te beleven. Zo zijn er diverse workshops waar de peuters muziek kunnen maken of een prachtig schilderij maar ook kunnen ze dansen en zingen en wordt er voorgelezen.

Niemand minder dan Dirk Scheele komt met zijn allernieuwste liedjes en ook Dikkie Dik is van de partij! En dat is nog maar een kleine greep uit het hele feestassortiment. Tijdens het Peuterfestival wordt de Passage omgebouwd tot één groot speelparadijs waar peuters zich voorafgaand en na afloop van de voorstellingen lekker kunnen uitleven.

Bestel tickets door rechtsboven op ‘koop tickets’ te klikken of kom langs bij de Informatie en Tickets balie in Het Cultuurgebouw!

Voorstellingen

Instrumentenparade – ‘Houden beren echt van honing?’
Za 26 jan | 10:15 + 11:30 uur | vanaf 2 jr. | Podiumzaal Pier K Hoofddorp | €3,-
Beer is jarig en hij gaat op weg naar het pannenkoekenhuis. Hij heeft zo’n zin in pannenkoeken. Maar hij is niet de enige! Onderweg haalt hij zijn vriendjes op. Wie gaat er allemaal mee? Jij? Kom en doe mee met de liedjes van de beer. Je gaat ook spelen op muziekinstrumentjes, zo wordt het nog leuker.

De Gruffalo [UITVERKOCHT]
Za 26 jan | 10:30 + 13:30 uur | vanaf 3 jr. | Kleine Zaal De Meerse | €11,-
Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten. Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? Overwint de kleine muis zijn angsten voor die grote griezel? Meneer Monster maakt verrassend jeugdtheater vol humor en muzikaliteit. Een tikkeltje bizar en bovenal leuk voor jong en oud.

Dirk Scheele – Feest!!!!
Za 26 jan | 11:00 + 14:00 uur | vanaf 2 jr. | Grote Zaal De Meerse | €14,-
Op veler verzoek gaat Dirk Scheele op tournee met een echte rock- & rollband. Samen met een basgitarist, toetsenist, drummer en een hartveroverende zangeres speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes tijdens een echt popconcert voor kinderen vanaf 2 jaar. Niks is Dirk te gek en jullie mogen natuurlijk allemaal meedoen. Het wordt een daverend dansfeest als we samen gaan dansen op een swingende discomedley van Dirks liedjes. Als klap op de vuurpijl heeft Dirk een aantal leuke en grappige muzikale verrassingen voor jullie in petto. Het wordt één groot feest!

Do Re Mier
Zo 27 jan | 11:00 uur | vanaf 2 jr. | Grote Zaal Duycker | €9,- NB De voorstelling van 14:00 uur is geannuleerd
Linnet neemt je mee naar een plek waar de dag langzaam over gaat in de nacht. Een spinnetje schudt een dauwdruppel van zijn poot, een vlieg raakt verstrikt in een web en voor de vlinder duurt een dag zijn leven lang. Mieren dragen ijverig takken die groter zijn dan henzelf. Bij het vallen van de avond zingt een krekel zijn mooiste lied en ‘s nachts fonkelt het van vuurvliegjes. Of de krekel de volgende morgen haalt, dat weet hij niet. Maar wat geeft het? Waar het begin of einde is dat weet geen rups. ‘Do Re Mier’ is een grappige muziektheatervoorstelling vol liedjes en beestjes.

Dikkie Dik en de taart [UITVERKOCHT]
Zo 27 jan | 10:00 + 11:15 uur | vanaf 2 jr. | Podiumzaal Pier K Hoofddorp | €10,-
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? ‘Dikkie Dik en de taart’ is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders.

Buurman, Buurvrouw
Zo 27 jan | 10:30 + 13:30 uur | vanaf 3 jr. | Kleine Zaal De Meerse | €11,-
Buurman woont in een huis, hij heeft zijn natje en zijn droogje en doet de dingen altijd op dezelfde manier. Op een dag komt er een buurvrouw naast hem wonen en die doet alles anders. Wat moeten ze tegen elkaar zeggen? Vanuit de tuintjes verzorgen ze hun bloemen, voeren de vogels en gluren ze naar elkaar zonder een woord uit te wisselen. Wie zegt het eerst gedag? Een prikkelende muzikale voorstelling waarin het decor en alle attributen gemaakt zijn van karton. Een stripverhaal dat tot leven komt!

Workshops

Op beide dagen van het Peuterfestival kunnen kinderen meedoen met allerlei workshops. Een kaartje kost €3,- en biedt toegang voor één kind en één begeleider. Kaarten voor de workshops zijn te reserveren door rechtsboven op ‘koop tickets’ te klikken. Bekijk de tijden en locaties van de workshops door op de afbeelding van het schema te klikken.

De volgende workshops staan op het programma:

Kleutertheater (4 en 5 jaar)
Wil je weten hoe een prins loopt? Hoe danst een prinses? Hoe beweegt een spook? Hoe zingen circusdirecteuren? Bij kleutertheater ga je hiermee aan de slag. Kom je ook naar deze speelse theaterles?

Peuter/Kleuterkunst ( 3 en 4 jaar)
Vlekken, krassen, kleuren en vormen… In speelse combinaties dragen ze bij aan de ontwikkeling van het waarnemen en aan de motoriek van je kind. Muziek, liedjes en verhalen ondersteunen het tekenen en schilderen. Wat we precies gaan doen blijft een verassing!

Mini Stars (4 en 5 jaar)
Sta jij de hele dag te zingen? Begin je al te dansen als je de eerste tonen hoort? Bij Mini Stars gaan we dat allemaal doen. Met bekende musicalliedjes dansen en zingen we erop los.

Muziek op schoot (tot 4 jaar) – Wegens grote belangstelling is er zondag om 11.30 uur een extra Muziek op schoot!
Een kennismakingsworkshop waarin we samen vertrouwde liedjes zingen, nieuwe liedjes leren en muzikale spelletjes doen die passen in het dagelijkse leven van je kind. Weinig op schoot maar wel dicht bij papa, mama, opa of oma.

Peuterdans (2 en 3 jaar)
Samen met papa, mama, opa of oma heerlijk dansen op vrolijke muziek en nieuwe bewegingen ontdekken die aansluiten bij de ontwikkeling van een peuter. Stimuleer zo de motoriek en fantasie van je kind. Het plezier staat voorop!

Kleuterdans (4 en 5 jaar)
Kom je met ons dansen in deze kennismakingsworkshop? Met liedjes en verhaaltjes zorgen we voor de nodige lichaamsbeweging voor je kind. We gaan dansen, springen en huppelen! Op een ontspannen en speelse manier ontdekken de kleintjes hun creativiteit en beweeglijkheid van hun lijf.