Bekijk onze laatste update over de Coronamaatregelen.

Mediafestival 2019

ANOTHER DAY IN PARADISE
#MULTI_REALITY_BRAIN_MAGIC

Het Mediafestival bestaat vijf jaar! Vijf edities vol technologie, kunst en digitale geletterdheid. Tijdens deze feestelijke jubileumeditie maken leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs een tijdreis naar een paradijselijke toekomst vol technologie!

Naar de tijd dat auto’s zelfstandig rijden en je als bestuurder de ruimte hebt om via sociale media je omgeving te bekijken. De tijd dat je een opleiding volgt om de vaardigheden te krijgen om zelflerende robots te trainen. De tijd dat we internet weer onder de duim hebben en het gebrek aan privacy een probleem uit het verleden is. De toekomst, het wordt prachtig. Wij kunnen niet wachten.

Het Mediafestival vindt plaats tijdens de Week van de Mediawijsheid 2019 van 12 t/m 15 november 2019. Centraal staat een spannende tentoonstelling met toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daaromheen zijn er workshops en een filmprogramma samengesteld door Kaboom Animation Festival want een dagdeel op het Mediafestival betekent ontwerpen, ontdekken, nadenken en experimenteren.

 

WORKSHOPPROGRAMMA

Ready, Steady, GIF! door Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid – Workshop van 60 minuten
Gifjes zijn niet meer weg te denken uit ons medialandschap. Maar weet jij ook hoe je een eigen gifje kan maken? Ga nu aan de slag met de media-collectie van Beeld en Geluid! Door oude beelden en nieuwe technieken te gebruiken blaas jij het medialandschap van Nederland nieuw leven in!

 

POWERPLANT: Vochtsensor met een zonnepaneel – Workshop van 60 minuten
Als we allemaal de paradijselijke technologische toekomst mee willen maken moeten we goed voor de aarde zorgen. Bouw een vochtsensor voor je plant met een zonnepaneel en een LED. En zorg dat het lampje gaat branden wanneer de grond vocht kan gebruiken.

 

BotsUP –Workshop van 60 minuten
Kunstmatige intelligentie kunnen we niet meer negeren! Het gaat een verademing zijn voor ons drukke leven. Speel het spel en ontdek welke vaardigheden je nodig hebt om zelflerende robots te trainen. Ontdek de onderwerpen uit de kunstmatige intelligentie en robotica. Heb jij het in je om een robottrainer te worden?

 

Storytelling in a digital age – Workshop van 60 minuten
Wie houdt er niet van een spannend verhaal? Tijdens deze workshop speculeren we over de toekomst en geven we het vorm in een utopie of dystopie. Samen met echte storytellers gaan we aan de slag met personages, locaties en obstakels. De sciencefiction verhalen verwerk je uiteindelijk in een zinnenprikkelende podcast.

 

Game Artist – Kinect Game – Workshop van 90 minuten
Even wegvluchten uit de huidige wereld naar een virtuele plek, die volmaakter, spannender of gewoon totaal anders is. Bouw jouw utopische toekomst in game-vorm. Tijdens deze workshop ga je als game artist een eigen Kinect game ontwerpen. Uiteindelijk speel je de game zelf – met je lichaam als gamecontroller!

 

POWERPLANT: Waterbom – Workshop van 90 minuten
Zorg ervoor dat mens en natuur efficiënter gaan samenwerken zodat we zeker zijn van een groene toekomst. Je plant dorstig? Programmeer een automatisch watersysteem met een waterballon, een motortje en een Micro:bit. Bombs away!

 

City of Sounds and Silence – Workshop van 90 minuten
Maak een wandeling door de stad van de toekomst. Laat je fantasie prikkelen in een interactief hoorspel en werk je visie uit in een installatie waarbij projectie, audio en tekst samen een beleving vormen.

 

Tech-Talk: Mini college voor ogen, oren en verbeelding – 45 minuten
Mediakunst prikkelt de fantasie en het kritisch denken over een toekomstige wereld. Ga in gesprek met een mediakunstenaar! Ervaar zijn of haar kunstwerken, luister naar de ideeën en filosofeer samen over technologische ontwikkelingen. Een ervaring voor je zintuigen en fantasie!


 

Heb je vragen over het Mediafestival of wil je meer informatie over de inhoud van het programma? Neem dan contact op via mediafestival@hetcultuurgebouw.nl.

Het Mediafestival wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds21, VSB fonds en Rabobank.