Lezing Tommy Wieringa, Het Cultuurgebouw, Hoofddorp

Lezing Tommy Wieringa

De Bibliotheek Haarlemmermeer en De Meerse organiseren gezamenlijk al enkele jaren literaire activiteiten in Het Cultuurgebouw. Dit keer is Tommy Wieringa uitgenodigd, één van de beste schrijvers van Nederland!

Op woensdag 24 januari geeft Tommy Wieringa een lezing over zijn werk en in het bijzonder over zijn zojuist verschenen verpletterende roman ‘De heilige Rita’. Tommy Wieringa kun je onmogelijk nog wegdenken uit de Nederlandse literatuur. En dat is maar goed ook. Want wars van boodschapperigheid roert Wieringa vaak prangende thema’s aan.

In 2006 brak Wieringa met Joe Speedboot door bij het grote publiek. In zijn laatste romans is migratie telkens een leidmotief. In ‘Dit zijn de namen’ (2012) goot hij het vluchtelingenthema in een wijdvertakt epos. Bij ‘De dood van Murat Idrissi’ (2017) wierp hij een nietsontziende blik op de praktijken van mensenhandelaren.

Migranten in allerlei maten en formaten zijn er opnieuw in ‘De heilige Rita’ (2017). Een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Voordat hij doorbrak bij het grote publiek schreef hij al drie romans. Zijn reisverhalen werden gebundeld in ‘Ik was nooit in Isfahaan’ (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels..

Luister naar wat Tommy Wieringa vertelt over zijn werk, stel vragen en laat je boeken signeren!

Een ticket voor de lezing van Tommy Wieringa kost €12,50 en kun je kopen door op ‘Koop Tickets’ rechts bovenaan deze pagina te klikken.