Lezing Hugo Borst in Het Cultuurgebouw

Lezing Hugo Borst

Op donderdag 17 januari geeft Hugo Borst een lezing in Het Cultuurgebouw over zijn moeder met Alzheimer, zijn boeken over haar en zijn campagne om de zorg voor ouderen te verbeteren.

Bijna drie jaar lang schrijft presentator, journalist, voetbalcriticus en schrijver Hugo Borst wekelijks een kroniek over zijn moeder in het Algemeen Dagblad. Ze lijdt aan Alzheimer en woont op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. De immens populaire kroniek resulteerde in 2015 in het boek ‘Ma’, dat een uitzonderlijk groot succes werd. De openhartige, liefdevolle wijze waarop Hugo over zijn moeder schrijft, roept veel herkenning en emoties op bij zijn lezers. Zelf zegt hij daarover “Ma werd onbedoeld een soort Alzheimer voor beginners voor mantelzorgers”.

Ook begon hij een campagne om de zorg te verbeteren. Hij startte het manifest ‘Scherp op ouderenzorg‘. Hiervoor ontving hij samen met Carin Gaemers de Machiavelliprijs 2016. Er kwam aandacht én extra geld voor de ouderenzorg. In het voorjaar van 2017 verscheen het boek ‘Ach, moedertje’, het aangrijpende vervolg op Ma. Het belooft een bijzondere avond te worden met een bevlogen man.

Een ticket voor de lezing van Hugo Borst kost €15,00 en kun je bestellen door rechtsboven op ‘koop tickets’ te klikken!

Dit evenement wordt georganiseerd door De Bibliotheek HaarlemmermeerDe Meerse en Het Cultuurgebouw.