Bekijk onze laatste update over de Corona maatregelen.

Kinderboekenfeest 2019

André Kuipers opent de Kinderboekenweek 2019

Een extra bijzonder Kinderboekenfeest dit jaar: astronaut André Kuipers opent de Kinderboekenweek in Het Cultuurgebouw! Onder het motto ‘Reis mee!’ gaan we op reis in kinderboeken; met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. En wie kan beter over een reis in de ruimte vertellen dan onze beroemdste astronaut André Kuipers. Hij leest voor uit zijn nieuwste boek en je mag hem vragen stellen! De illustratie zijn gemaakt door Natascha Stenvert.

Maar er is nog veel meer te beleven op het Kinderboekenfeest: zo kun je jouw favoriete kinderboekenschrijvers ontmoeten en is Mad Science van de partij. En dat is nog lang niet alles… Zorg dat je bij deze spectaculaire opening van de Kinderboekenweek bent. Want zoals jij allang weet, met een boek kun je elke reis maken die je wilt. Allemaal instappen!

André Kuipers: ‘‘Als kind was ik al dol op boeken. Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom. Het is schitterend om straks op mijn beurt talloze kinderen mee te kunnen nemen op een bijzondere reis en hen zo op speelse wijze te inspireren voor hun eigen toekomst.’’

Vanaf 5 jaar

Wanneer je een kaartje gekocht hebt kun je 2 workshops kiezen (1e ronde 15:30 uur – 2e ronde om 16:15 uur) klik hier

 • Workshop met schrijver Sanne Rooseboom  5+
  Sanne Rooseboom is bekend door haar boeken over ’ Het Ministerie van Oplossingen’ en de boeken over het land Jippie! waar iedereen altijd vrolijk is behalve prinses Super. In de workshop: ‘Bedenk een land’, Aan de hand van de landkaarten van Jippie en Grom, teken je een eigen land.
 • Workshop met illustrator Philip Hopman  5+
  Phillip Hopman illustreert boeken die je vast kent:  Ridder Florian, Abeltje,  Jubelientje en  niet te vergeten de boeken over  Boer Boris, die hij samen met Ted van Lieshout  maakt. In deze workshop ben jij ook een tekenaar. Je tekent allerlei voertuigen met als Philip in zijn boek ‘ Boer Boris gaat naar de markt’.
 • Workshop Hoogvliegers door Mad Science 5+
  Weet jij hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven? Is het een wonder of is het techniek? Maar hoe dan? In deze workshop leer je de basisprincipes van luchtvaart  en. Met je eigen gevouwen vliegtuigje zie je precies hoe het echt werkt.
 • Workshop Ruimtereizen Mad Science 5+
  Om met een raket de ruimte in te komen is er heel veel power nodig. In deze workshop ontdek je meer over aandrijfsystemen en stuwkracht van raketmotoren. En. wie weet zie je een echte lancering van een modelraket.
 • Workshop Zelfrijdende Robots –beeldend-  ( 6-8)
  Een reis naar de toekomst? Een wereld vol zelfrijdende auto’s is dichterbij dan je denkt! Jij ontwerpt een parcours en wie weet gaan jouw robots zomaar rijden. Programmeren met stiften dat kan in deze workshop.
 • Freaky Spacewagons  – animatie –  6+
  Een hypersnelle stoomraket trekt een hele sliert wagons door de ruimte. In deze animatie workshop zie je dat de ene wagon nog vreemder, gekker enger, vrolijker is dan de andere. Er gaat een hele hoop ‘in space‘ een hele hoop gebeuren. Dat is zeker.
 • Professor Wubbel gaat op reis – theater- 8-11
  Op een gewone schooldag landt er zomaar een groot ding op wielen op het schoolplein. Professor Wubbel stapt uit en heeft een geheime boodschap….In deze theaterworkshop ga je op reis. Reis jij mee?
 • Vreemde Voertuigen bouwen met LEGO 5+
  Je gaat samen met de mensen van ‘de Bonte bouwplaats’ het raarste LEGO voertuig bouwen dat je kunt bedenken. Onderzeeërs die naar de maan vliegen. Of een fiets zeppelin. Jij mag het bedenken!
 • Een LEGO Maanstad ontwerpen 7+
  In deze workshop van ‘de Bonte Bouwplaats’ ga jij laten zien hoe jij op de maan woont. Wat hebben je daar nodig? Water, zuurstof, voedsel, onderdak en communicatie. Bouw mee aan de Maanstad. En misschien bouw jij dan de maanlander garage of het museum?