Bekijk onze laatste update over de Coronamaatregelen.

De Corona Bubbel – terugkijken

Allereerste livestream theatervoorstelling vanuit Schouwburg De Meerse

Door Corpus Acrobatics i.s.m. Het Cultuurgebouw

Voorstelling gemist? Klik hier om het terug te kijken. Choreograaf Vincent Michels begint met een korte inleiding.

De Corona Bubbel is geïnspireerd door de actuele beperking van bewegingsruimte en vrijheid van mensen in huis en hun omgeving. We leven momenteel op een paar vierkante meter en ons sociale leven is drastisch veranderd. Deze beperkingen leveren naast ergernissen soms ook inspirerende situaties en een bijzondere bron van creativiteit op. Tegelijk snakken we naar wat afleiding en iets nieuws. Rondom dit actuele thema creëerde choreograaf Vincent Michels van Corpus Acrobatics een solo voorstelling met contortionist/ slangenvrouw in een transparante bal. Zij verbeeldt met haar extreme lenigheid hoe iemand zich binnen een beperkte ruimte in onmogelijke bochten wringt en zeer flexibel maar ook mentaal sterk moet zijn om de beperkingen te kunnen doorstaan.

Deze korte voorstelling werd op woensdag 3 juni om 19.30 uur via een livestream vanuit Schouwburg De Meerse op het YouTube kanaal van Het Cultuurgebouw uitgezonden en is leuk voor alle leeftijden.

Corpus Acrobatics gebruikt een transparante bal die bescherming en quarantaine symboliseert. De hoofdpersoon is een contortionist / slangenvrouw, Li Ling Kassing uit Hoofddorp, die ons dagelijks leven op mogelijke en onmogelijke wijze belichaamt. De beperking en het gemis van sociale contacten is soms moedeloos en frustrerend. Onzekerheid en angst voor de dood. Het verlies van routine, school of werk. Maar ook dat je ondanks de beperkte ruimte veel kunt leren, de natuur weer gaat respecteren, luistert naar de stilte, tijd geeft aan kleine dingen, weer aandacht voor je medemens hebt, goed voedsel eet, fit en gezond blijft en mooie dingen creëert, speelt, lacht en fantaseert. Je realiseert je hoe belangrijk een goede gezondheid en de natuur zijn en de kwetsbaarheid hiervan. Wat nemen we straks mee wanneer onze bubbel beetje bij beetje wordt opengebroken?

De voorstelling is zeer geschikt voor alle leeftijden en een mooi aanknopingspunt om te wisselen van gedachten over ieders belevingswereld, bijvoorbeeld in gezinnen met kinderen.

Voorstelling gemist? Klik hier om het terug te kijken

Schouwburg De Meerse stelde het podium en professionele technische ondersteuning ter beschikking om de kijker thuis een theaterervaring te bieden die op dit moment op locatie nog niet mogelijk is.

Duur: circa 8 minuten

Over Corpus Acrobatics
Corpus wil graag de Corona Bubbel in de zomer en in het najaar op andere locaties presenteren en naar de scholen brengen. Kijk voor meer informatie op www.corpus-acrobatics.nl