Nieuwe Culturele seizoen gaat van start in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp - Haarlemmermeer

Het nieuwe culturele seizoen is gestart!

Het nieuwe culturele seizoen is van start gegaan en het belooft weer een mooi jaar te worden. Ontdek wat Het Cultuurgebouw en de organisaties in het gebouw dit seizoen te bieden hebben!

Het Cultuurgebouw

Het Cultuurgebouw is het kloppende culturele hart in Haarlemmermeer en is een unieke plek waar culturele programma’s en evenementen samenkomen. Zo zijn we eind september een van de deelnemers van Ontdek Hoofddorp en vindt in oktober het jaarlijkse Kinderboekenfeest plaats. Route 65, de culturele route voor 65-plussers, heeft dit seizoen als thema Spanje (november) en Scandinavië (maart). Ook organiseren we dit seizoen weer een Literaire Diner, deze keer met niemand minder dan Suzanne Jansen. Eveneens komen dit jaar Sonja Barend, Griet op de Beeck en Hugo Borst naar Het Cultuurgebouw om te vertellen over hun boeken. Bekijk ook het complete programma van Het Cultuurgebouw!

De Bibliotheek

Lezen, leren en persoonlijke ontwikkeling, daar staat de Bibliotheek Haarlemmermeer voor. Naast het lenen van boeken, e-books en tijdschriften worden tal van activiteiten georganiseerd zoals: de taalmiddag met workshops, BabyBieb, een Workshop graffiti en boekpresentaties van Alice Fokkelman en Lex Niekel. Ook zijn er tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweek diverse leuke activiteiten te doen. Bekijk het complete aanbod van de Bibliotheek Haarlemmermeer!

De Meerse

Het schouwburgseizoen gaat ook weer van start in september met een boeiend en gevarieerd programma! Of je nou zin hebt in een avond hilarisch topvermaak of juist een avond intieme schoonheid, het kan allemaal bij De Meerse. Er is keuze uit prachtige, gevarieerde voorstellingen, concerten, films, lezingen en tentoonstellingen. Dit seizoen komen o.a. Erik van Muiswinkel, Tieneke Schouten, Johan Goossens en Buurman & Buurman naar het theater. Voor een voorproefje van cabaret en kleinkunst kun je naar de Herfstsonate. Bekijk het complete programma van De Meerse!

Poppodium Duycker

Live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en café concerten, je beleeft het ook dit seizoen weer bij Poppodium Duycker en Duyckercafé. Er staan weer geweldige concerten in de agenda zoals: Free Salamander Exhibit (punk), Project Cover XXL goes UK (open podium), New Cool Collective (jazz), Local Sounds (festival) en Ruben Hein (jazz). Kijk voor het complete programma van Poppodium Duycker.

Pier K

Pier K verzorgt jaarlijks honderden workshops en cursussen en projecten in alle kunstvakken. Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met de Open Dagen in Nieuw-Vennep en Hoofddorp, gevolgd door de Proeflesweek. Tijdens deze week zijn de deuren van alle lessen geopend om te kijken en om zelf mee te doen. De cursussen van Kleine Pier (voor de allerkleinsten), De Muziekmakers (voor als je een instrument wil leren spelen of wil leren zingen) en van Dé JeugdTheaterSchool (voor liefhebbers van zang, dans, theater en musical) beginnen in september. Bekijk ook het complete aanbod van Pier K.

Podium voor Architectuur

Om te ontdekken, te genieten en om mee te praten over belangrijke vraagstukken rondom architectuur en ruimtelijke inrichting ben je bij het Podium voor Architectuur op de juiste plek. Vanaf september staan er tal van interessante evenementen op het programma zoals: Proeverij van Erfgoed, Fietsexcursie Open Monumentendag, Fotografieworkshop Nachtlandschappen en de Kinderworkshops Op water wonen. Bekijk het complete programma van Podium voor Architectuur.