Cookies

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

Coming Out Dag

Op woensdag 11 oktober is het Coming Out Dag! Op deze dag organiseert Het Cultuurgebouw activiteiten om jouw ‘coming out’ te vieren.

Workshop Coming Out

Deze workshop staat in het teken van jouw ‘coming out’. Oftewel de wereld laten zien wie jij bent! En dat kan soms best spannend zijn. Soms verstoppen we delen van onszelf, omdat we denken dat anderen dat raar zullen vinden?

Wat als je jezelf altijd blijft verstoppen? Als je altijd maar voor 60%  jezelf durft te zijn? Dat gaat op den duur knagen en vreet ook nog eens energie. Daar ga je samen met Buutvrij Coaching in deze korte workshop verandering in brengen! Zij helpen je op een speelse en creatieve manier een stap uit je comfortzone te zetten. Zodat je meer vrijheid voelt om jezelf te zijn en te laten zien.  Ook al is dat spannend, uiteindelijk ga je meer vrijheid ervaren. Waardoor je beter je eigen grenzen kunt aangeven en makkelijker keuzes kunt maken. Buutvrij Coaching helpt je met het zetten van die eerste (kleine) stap op een luchtige, speelse en creatieve manier. Zo werken zij bijvoorbeeld met visualisaties, beelden en schrijfopdrachten om inzichtelijk te maken wie jij bent en hoe je jezelf kunt zijn. Schrijf je in, en vier met ons jouw ‘coming out’!

Tijdstip van deze workshop is 19.30 – 21.30 uur uur, is geschikt voor 18+ en is gratis toegankelijk, maar reserveer wel een ticket.

Coming Out film: Milk

Milk is een Amerikaanse biografische dramafilm van regisseur Gus Van Sant uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Harvey Milk, de eerste verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Milk werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen. Daarnaast werden er meer dan vijftig andere prijzen aan de film toegekend, waaronder een National Board of Review Award voor beste bijrol (Josh Brolin) en een Screen Actors Guild Award voor Penn.

Het is eind jaren ’70 de homoseksuele dertiger Harvey Milk (Sean Penn) probeert zich staande te houden in de Verenigde Staten, waar zijn geaardheid in het openbaar wordt veroordeeld. Hij ontmoet de achttienjaar jongere Scott Smith, waarmee hij een relatie krijgt. Samen verhuizen ze naar San Francisco en openen ze een fotografiewinkel. Die het epicentrum wordt voor de groeiende homogemeenschap. Harvey Milk wil verandering voor homo’s in de stad, gelijke rechten voor homosexuelen. Daarom besluit hij de politiek in te gaan, hij wordt verkozen als  gemeenteraadslid de eerste die open is over zijn geaardheid is. Milk werkt samen met Dan White een andere politieke nieuwkomer. Na een tijdje blijkt dat beide mannen een tegenovergestelde politieke agenda te hebben, wat eindigt in een drama.

Deze film begint om 20.00 tot 22.30 uur (incl. een half uur pauze) en  is gratis toegankelijk, maar reserveer wel een ticket.