Cinekid on Tour

CINEKID ON TOUR  nu ook in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp!

In de herfstvakantie is het weer tijd voor het grootste kindermediafestival ter wereld: Cinekid.

Niet alleen in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar dankzij de Cinekid on Tour theaters, ook op bijna 40 locaties in het land, waaronder Het Cultuurgebouw, kunnen kinderen vanaf 3 jaar tijdens Cinekid bijzondere en opvallende films bekijken.

Voor Cinekid on Tour is een bijzonder filmpakket samengesteld: 

ANIMAATJES

3+, Nederlands gesproken

Speciaal voor de kleintjes hebben we een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan op de belevingswereld van kleuters. In korte originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op noordpool leren samenwerken (Ijsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

KAPITEIN MORTEN EN DE SPINNENKONINGIN

Kaspar Jancis, Henry Nicholson & Riho Unt / Estland, Ierland, België, Engeland, 2018

6+, Nederlands gesproken

Een kleurrijk avontuur over kleine kapitein Morten op zijn speelgoedboot. Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

Kapitein Morten is een levendige stop-motionanimatie boordevol verrassende vondsten en onverwachts avontuur. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding.

ZOOKS

Kristoff Leue & Dimitri Leue / België, 2018

8+, Nederlands gesproken

Modern sprookje over een wereld waar de natuur verboden is.

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo’n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen.

Bij het maken van ZOOks is gebruik gemaakt van rotoscopie, een techniek waarbij scènes met echte acteurs voor green screens frame voor frame worden geanimeerd. Voor deze film werden zo’n 45.000 unieke 2D-tekeningen gemaakt

WALLAY
Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017

Berni Goldblad / Frankrijk, Burkina Faso, Qatar, 2017

11+, Nederlands ondertiteld

De onhandelbare Ady moet op bezoek bij zijn strenge oom in Burkina Faso. De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden.

Programma & Kaarten

Locatie: Podiumzaal Pier K

Klik op de titel om kaarten te bestellen. Wijzigingen onder voorbehoud.

Ma 21 okt:
10:30 3+ Peuterfilm : Animaatjes 40 min
15:30 8+ Zooks 80 min
Woe 23 okt:  PIER K KINDERKUNSTDAG*
15:30 6+ Morten 79min
Vri 25 okt:
10:30 3+ Peuterfilm: Animaatjes 40 min
15:30 11+ Walley 84 min
*Kinderen die naar de Kinderkunstdag bij
Pier K gaan krijgen 50% korting

 

     
Regulier tarief € 5,00 Incl € 0,50 theatertoeslag
Kinderkunstweektarief

(Film Morten)

€ 2,50 Incl € 0,50 theatertoeslag