Cookies

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

BLAAS!

BLAAS!, het nieuwe festival klassieke muziek Haarlemmermeer, is er voor alle muzikale inwoners van Haarlemmermeer en omgeving. Dit festival is gericht op kennismaken, deelnemen en vooral genieten van klassieke muziek voor jong en oud.

De mannen van het Amsterdam Brass Quintet zijn dit weekend onze ‘artists in residence’. Zij spelen bekende en onbekende klassieke parels. Dat doen ze op eigentijdse wijze samen met Friends. En in samenwerking met lokaal talent. Voor de allerkleinsten is er Zwier, een muzikale ode aan zwieren met de zweefmolen. Kortom een weekend om niet te missen!

Amsterdam Brass Quintet

Het Amsterdam Brass Quintet (ABQ) werd opgericht in januari 2014. Het kwintet bestaat uit een groep jonge koperblazers niet alleen elke dag hard werken op hun instrument maar ook bezig zijn om het publiek op een nieuwe manier te bereiken. De verschillende muziekstijlen van het ABQ is breed. Van Canzona’s van Gabriëli en Fuga’s van Bach tot nummers van de Beatles en Curaçaose Danzas. Het ABQ treedt op over de hele wereld  en bestaat uit de volgende leden: Thomas Geerts (trompet), Thomas Piet (trompet), Misch Sporck (hoorn), Rolf Hoogenberg (trombone) en Daniel Sánchez Marcos (tuba).

Programma

Vrijdag 10 november

  • Om 19:45 uur de inleiding over het concert door Erik Waerts
  • Om 20:30 uur het openingsconcert door het Amsterdam Brass Quintet & friends

Het uitdagende openingsconcert van Blaas! Festival Klassieke Muziek Haarlemmermeer wordt gespeeld door het ABQ (Frank Anepool (trompet) vervangt deze avond Thomas Geerts, Laura Trompetter (slagwerk) én met trompettisten uit Haarlemmermeer en omstreken (Quinten van Deursen, Sara van den Bosch, Rian Schouten, Hans van der Riet, Cock van der Luit, Ineke de Vries en Willemijn Klein- Hesseling de Bruin).  Op een eigentijdse wijze worden bekende en onbekende parels uit de muziek ten gehore gebracht waarbij het slagwerk en koper op het ene moment fluisteren en het andere moment schallen. Met een uniek slotstuk. De avond wordt om 19.45 uur ingeleid door Pier K docent en dirigent Erik Waerts. Hij licht toe welke muziekstukken gespeeld worden en vertelt de achtergrond over de samenstelling van het ensemble van deze avond.

Zaterdag 11 november

  • Om 10:00 en 11:15 uur de peutervoorstelling Zwier

In Zwier, een concert voor de allerkleinsten (kinderen 1- 4 jaar) stap je met 5 muzikanten in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur…. Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren.

  • Om 19:30 uur het magische familieconcert ‘De Tovenaarsleerling’

Op de tweede dag van het festival werken de artists in residence, het Amsterdam Brass Quintet samen met talenten en talentvolle blazers uit Haarlemmermeer en omgeving (trompet: Quinten van Deursen, Sara van den Bosch, Erik van de Haven, Bart Meijer, Toon van Rappard, Haplo van Toorop, Darius Renssen, hoorn: Shaquille van Deursen, Tiny Dijkstra, altsaxefoon: Luc Krebbers, Liva Niewandt, Mart Niewandt, hobo: Jonas Niesten, Evan van Beem, klarinet: Marja Huijer, Stephanie Durville, Christine Meijer, Tuur van Zuijlen, bariton: Petra Mijnlieff, Es Bas: Mariska Wijmans, bugel: Jan van der Vliet, dwarsfluit: Nathalie Meijer) aan een eenmalig en uniek familieconcert. Dit concert is geïnspireerd op het verhaal van de Tovenaarsleerling van componist Paul Dukas. Het resultaat is een magische voorstelling met muziek en verteltheater door Huib Ramaer, verhalenverteller. Een unieke avond voor jong en oud om samen klassieke muziek te beleven. Ook jeugdcircus Acrobatico maakt onderdeel uit van deze voorstelling.

BLAAS! wordt mede mogelijk gemaakt door De Wijnzaak Hoofddorp, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de J.C. Ruigrok Stichting.