Cookies

Wij maken gebruik van cookies om je websitebezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

ok, prima!
nee, bedankt

BLAAS!

BLAAS!, het nieuwe festival klassieke muziek Haarlemmermeer, is er voor alle muzikale inwoners van Haarlemmermeer en omgeving. Dit festival is gericht op kennismaken, deelnemen en vooral genieten van klassieke muziek voor jong en oud.

De mannen van het Amsterdam Brass Quintet zijn dit weekend onze ‘artists in residence’. Zij spelen bekende en onbekende klassieke parels. Dat doen ze op eigentijdse wijze samen met Friends. En in samenwerking met lokaal talent. Voor de allerkleinsten is er Zwier, een muzikale ode aan zwieren met de zweefmolen. Kortom een weekend om niet te missen!

Blazers gezocht!

Voor BLAAS! zoeken wij enthousiaste muzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten. Wil je meeblazen tijdens BLAAS!? Download en print dan het inschrijfformulier of haal er eentje op bij het Klant Contact Centrum in Het Cultuurgebouw.

Programma

Vrijdag 10 november

  • Om 19:45 uur de inleiding over het concert door Erik Waerts
  • Om 20:30 uur het openingsconcert door het Amsterdam Brass Quintet & friends

Het uitdagende openingsconcert wordt gespeeld door het Amsterdam Brass Quintet. Zij hebben de Nederlandse slagwerkster Laura Trompetter  uitgenodigd om samen met hen een spannend programma te spelen. Op een eigentijdse manier worden bekende en onbekende parels en juweeltjes uit de klassieke muziek ten gehore gebracht. Werken van Verdi, Bach, Gesualdo, Vivaldi, Saint- Saëns en modernere stukken komen voorbij. Waarbij het slagwerk en het koper het ene moment fluisteren en het andere schallen. Met een uniek slotstuk met vele Haarlemmermeerse blazers.

Zaterdag 11 november

  • Om 10:00 en 11:15 uur de peutervoorstelling Zwier

In Zwier, een concert voor de allerkleinsten stap je met 5 muzikanten in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur…. Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren.

  • Om 19:30 uur het magische familieconcert ‘De Tovenaarsleerling’

Op de tweede dag van het festival werken de artists in residence, het Amsterdam Brass Quintet samen met talenten en talentvolle blazers uit Haarlemmermeer aan een eenmalig en uniek familieconcert. Dit concert is geïnspireerd op het verhaal van de Tovenaarsleerling van componist Paul Dukas. Het resultaat is een magische voorstelling met muziek en verteltheater. Een unieke avond voor jong en oud om samen klassieke muziek te beleven. Ook jeugdcircus Acrobatico maakt onderdeel uit van deze voorstelling.

BLAAS! wordt mede mogelijk gemaakt door De Wijnzaak Hoofddorp, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de J.C. Ruigrok Stichting.